Portalul este specializat in a va oferi posibilitatea de a intra in contact cu cele mai importante parcuri de dezmembrari auto din tara.
Pentru a veni in ajutorul dumneavoastra am lansat si aplicatia pentru telefoane - “ Dezmembrari Auto Romania”.
Aici gasiti informatii complete despre: Dezmembrari Auto, Piese Auto Second-Hand, Masini Avariate, Anvelope SH, Parcuri de Dezmembrari, Achizitie auto avariate si neavariate pentru dezmembrare, Eliberare documentatie completa in vederea radierii, Motoare si cutii de viteze din dezmembrari, Elemente de caroserie, Achizitie auto prin programul Rabla, Cumparari auto in vederea dezmembrarii
În traducere: maşina personală reprezintă o cheltuială dar si o distractie. Practic, dacă preţul maşinii este X, ar trebui ca bugetul alocat maşinii să fie cu măcar 10%-15% mai mare. Altfel te trezeşti că bugetul familiei „sifonează” mai mult decât normal. Ar fi binevenită o estimare a costurilor de rulare şi întreţinere pe o perioadă de câţiva ani (cât crezi că veţi folosi maşina), ca să îţi faci o idee cam câţi bani va „păpa” aceasta. E important pentru planificarea lunară a bugetului, mai ales în cazul familiştilor.Atenţie la o capcană obişnuită, aşadar: nu căuta o maşină nouă fix la suma cea mai mare pe care o poţi da, ci una aflată puţin sub ea. Altfel vei rămâne cu maşina în parcare. La maşina second-hand alocă cel puţin 20% pentru reparaţii, deci, din nou, nu da toţi banii pe ea.
Vrei maşină pentru că ai nevoie cu adevărat de transport personal sau pentru familie? Ori doar pentru ideea că îţi conferă libertate şi te scapă de aglomeraţia transportului în comun? La capitolul necesităţi reale, dacă bugetul chiar e limitat, trebuie prioritizat pragmatismul. Tentaţiile ţinând de look, feeling şi modă auto îţi gâdilă orgoliul pe moment, dar costă.Ţi-e jenă să te afişezi într-o Dacia, fie ea şi nouă şi bine dotată? Eşti snob, pentru că sunt zeci de mii de vestici care nu au greţurile astea. Dimpotrivă, dacă tocmai ai dat toţi banii pe o versiune cheală de maşină străină dar cu blazon, felicitări, bine ai venit în clubul fraierilor fuduli.
Este esenţial să ştii dinainte cât timp vei dori să ţii maşina, pentru a nu pierde bani degeaba din cauza devalorizării ei. Dacă ştii că te plictiseşti repede, poate ar fi mai bine să iei un second-hand cu rulaj mic şi vechi de maxim 2 ani, care deja e mai ieftin cu 30% - bani pe care nu-i pierzi tu. La polul opus, dacă ai foarte puţini bani, poţi lua şi o „rablă” veche de 10 ani, care va sfârşi însă la REMAT – vei şti dinainte câţi bani pierzi pe ea. Pe de altă parte, dacă ştii că vei ţine maşina cel puţin 5-7 ani, atunci una nouă e cea mai indicată.
Un punct forte al maşinilor noi îl reprezintă garanţia oferită de producători. În ultimii ani, aceasta a crescut de la numai un an la trei ani sau cinci, ba chiar şi şapte ani (în anumite condiţii). Verifică însă dacă e transferabilă! Dacă o iei de la dealeri de maşini rulate, fii atent la detaliile contractului, pentru a nu te trezi că de fapt n-ai niciun fel de garanţie! Normal, dacă vei cumpăra o maşină rulată de la un samsar sau un particular, chiar că nu vei avea niciun fel de garanţie. Dacă pentru tine asta e extrem de important, atunci ia o maşină nouă şi gata.Tapiţeria maşinii are un rol determinant în privinţa modului în care va arăta maşina peste câţiva ani. Dacă e maşină nouă, alege cea mai de calitate tapiţerie posibil, va fi mai fiabilă în timp. Dacă e maşină veche, verifică rosăturile şi „gropile” din scaune. Ele trădează şi vechimea reală a maşinii si rulajul corespunzator.
O maşină nouă te poate atrage prin dotările sale de top, dar până în 14.000 de euro nu prea te atingi de ele. Este bine să alegi, pe lângă dotările de siguranţă, şi pe cele care îţi oferă un minim de confort: aer condiţionat, geamuri electrice, senzori de parcare. Dacă maşina nouă nu are măcar aceste elemente, viaţa ta în ea va fi destul de tristă. Pe de altă parte, nu te uita că maşina veche are navigaţie, căci de multe ori aceasta nu cuprinde şi România. Uită-te mai ales dacă are conectivitate USB sau AUX şi dacă poţi asculta MP3-uri la sistemul audio – căci de multe ori muzica îţi va fi singurul companion in multe din vacantele tale.